Project

social media

Über den Tellerrand

Het onderzoeksproject Über den Tellerrand van Judith Hofmann en Anke Sentker heeft als onderwerp het gezamenlijk eten: het moment om te communiceren, samen te beleven en te delen. Het jaarthema Best Before heeft beide kunstenaars uitgenodigd om niet langer te blijven wachten en om samen van het moment te genieten. Judith en Anke gaan op zoek naar antwoorden op de vraag in hoeverre eten een belevenis is, of slechts noodzaak. Want, hoe belangrijk is het om samen te eten, om relaties te onderhouden en tradities te koesteren?


De basis van hun onderzoek is het bord, waarvan we samen eten. Een verzameling van servies – erfstukken en rommelmarkt vondsten – wordt visueel aangevuld met nieuwe verhalen. Duitse en Nederlandse spreekwoorden, die relaties en eten met elkaar verbinden, zijn de basis voor de verschillende illustraties op de borden. Dit onderzoek is in een eerste tentoonstelling te zien.


Een deel van de bedrukte borden gaat vervolgens op reis in de grensstreek. In verschillende keukens en eetkamers dienen zij als inspiratie voor gedachtes en gesprekken tijdens het eten. Op Facebook is te volgen wat deze borden tijdens hun reis allemaal meemaken. Daarna worden deze borden samen met hun reisverslagen in een eindexpositie getoond.


GrensWerteWereldTentoonstelling
Zondag 23 maart // vanaf 15 uur
Kloster Bentlage Rheine (D)

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief