Project

social media

De Levende Marktplaats

De GrensWerteWereldTentoonstelling is voorbij - hieronder het afsluitingsprogramma na vier jaar GrensWerte:


GrensWerte begon in 2010 met de Kunstkermis in Dinxperlo. Te gast waren Tjerk Ridder en Peter Bijl, die met hun caravan zonder auto door Europa liften. Het motto van hun project Trekhaak Gezocht: ‘Je hebt elkaar nodig om verder te komen’ is de inspiratie voor de Levende Marktplaats.


We nodigen professionele kunstenaars, nieuwsgierige ondernemers, bemiddelaars tussen kunst en podia, kunst en samenleving, en culturele en erfgoedorganisaties uit Duitsland en Nederland uit voor de Levende GrensWerte Marktplaats op 12 april in Kloster Bentlage Rheine (Duitsland).
Deze dag is bedoeld om elkaar, in een ongedwongen sfeer, werkelijk te ontmoeten, om (van) elkaar advies en feedback te geven (en te krijgen), en om over nieuwe ideeën voor grensoverschrijdende samenwerking te spreken. GrensWerte heeft in de afgelopen vier jaar veel verbindingen tot stand gebracht en voorbeelden daarvan zijn te vinden op onze website www.grenswerte.eu en in de GrensWerteWereldTentoonstelling in Kloster Bentlage.


AANBOD:
GrensWerte gaat stoppen en fungeert nog éénmaal als de smeerolie om met elkaar van gedachten te wisselen over grensoverschrijdende samenwerking.


Professionele kunstenaars kunnen zich ook opgeven voor een 1 op 1 gesprek voor vrijblijvende feedback op hun werk en gedachtewisseling over mogelijke grensoverschrijdende samenwerking met:
- de heer drs. Stan Petrusa, directeur Stedelijk Museum Kampen
- mevrouw Ellen Timmermann, curator en eigenaar van Galerie Haus 34a
- mevrouw Gerd Andersen, curator DA Kunsthaus Kloster Gravenhorst
- mevrouw Stans van der Veen, directeur Natura Docet Wonderryck Twente
over kunst in relatie tot de veelvormigheid van het landschap, planten, dieren en natuurfenomenen. Breng een portfolio mee!


VRAAG:
We vragen van iedereen de actieve bereidheid om anderen feedback te geven, te inspireren of verder te helpen onder het genot van koffie, thee en Duitse koeken.


Gun ook anderen de kans op een prijs, stipendium, samenwerkingsmogelijkheid, subsidie of tentoonstelling. Heb je een oproep gezien in Duitsland en/of Nederland die interessant kan zijn voor anderen? Weet jij een goede expositiemogelijkheid, neem de informatie uitgeprint mee.


Er zijn tafels beschikbaar om informatiemateriaal op te presenteren.


PROGRAMMA:
Vanaf 11.00 uur - Gelegenheid de GrensWerteWereldTentoonstelling te bekijken
14.00 uur - Inloop: inventarisatie van de kwaliteiten, vragen en wensen
14.30 uur - Presentatie: het GrensWerte-project KunstWerkt laat met concrete voorbeelden zien hoe kunstenaars omgaan met een vraag van bedrijven in de Euregio
15.15 uur - Levende Marktplaats & 1 op 1 gesprekken
18.00 uur - Buffet (á € 14,50) verzorgd door High Tea Café Kloster Bentlage
20.00 uur - Kunstenaars Claudia Brieske en Leslie Huppert projecteren video’s van hun project Virtual Borders op het dak van Kloster Bentlage. Het zijn video’s van kunstenaars over hun utopieën, visies en strategieën om grenzen te overwinnen.


GRATIS TOEGANG


AANMELDING IS GEWENST via .(JavaScript must be enabled to view this email address). Graag in je mail aangeven of je een informatietafel nodig hebt, een 1 op 1 gesprek wilt en/of deelneemt aan het buffet. Klik hier voor een actueel overzicht van deelnemers.


De Levende Marktplaats
Zaterdag 12 april 2014 vanaf 14.00 uur
Kloster Bentlage, Bentlager Weg 130, Rheine (D)


Het hele programma: GrensWerteWeltAusstellung.pdf

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief