Project

social media

Maïs

Tijdens zijn oriëntatiereis door het grensgebied van het Münsterland en Overijssel in maart 2012 heeft de uit Hamburg afkomstige lichtkunstenaar Jan Philip Scheibe gezocht naar relevante agrarische locaties. Daar heeft hij drie maïsplanten van wel vier meter hoog geplaatst, gemaakt van aluminiumplaat en voorzien van lichtkappen, net als bij een kermisattractie. Nu toont hij zijn maïsplanten tijdens een processie bij de opening van de GrensWerteWereldTentoonstelling bij Kloster Bentlage in Rheine (D).


In de afgelopen jaren zijn maïsvelden beeldbepalende elementen in het landschap van de grensstreek geworden. Nog maar enkele jaren geleden werd maïs slechts op een beperkt aantal akkers als voedergewas of als suikermaïs geteeld, maar tegenwoordig is maïs, naast koolzaad, getransformeerd tot het belangrijkste energiegewas. Landbouwgrond, die al jaren braak lag, is weer in gebruik genomen om voldoende silomaïs voor de biogasinstallaties, die overal verschijnen, te kunnen leveren. Zo verandert het landschap, het in de wind wiegende groen wordt een stijlelement.
De installatiereeks zet de maïsplant in het middelpunt van de belangstelling, op een speelse manier, maar ook met een aantal kritische vragen.

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief