Project

social media

Veldonderzoek Avondbrood

Veldonderzoek Avondbrood is op te vatten als mobiele keuken, als reizende snackbar, als artistiek onderzoeksinstituut en plaats van communicatie. Vervoermiddel voor de mobiele keuken is een speciaal daarvoor ingerichte caravan met een wisselend aanbod aan avondbrood en een archief voor avondbroodcultuur aan boord.


In het Duits-Nederlandse grensgebied vergeleek dit artistieke onderzoeksproject van kunstenaars Ingke Günther und Jörg Wagner de Duitse avondbroodcultuur met de Nederlandse eetgewoontes. De “avondbroodmobiel” zocht openbare straten en pleinen op om deze tijdelijk in bezit te nemen en daar een “privé”-uitvoering te spelen via het aanbieden van avondbrood. Door gezamenlijk te eten kwamen de kunstenaars met het publiek in dialoog. Zij verzamelden en archiveerden verhalen, herinneringen en foto’s rond het verschijnsel avondbrood, wisselden recepten uit en lieten zich verder uitnodigen voor avondbroodmaaltijden bij de mensen thuis.

Ze zijn dit voorjaar weer terug in de Euregio, en staan met hun avondbroodmobiel op het kloosterterrein van Kloster Bentlage in Rheine (D) tijdens de GrensWerteWereldTentoonstelling.

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief