Project

social media

Fehlkauf

We leven in een wereld waar het aantal consumenten almaar groeit, we kopen steeds méér, én we komen thuis steeds vaker ongeliefde kledingstukken tegen. Wie heeft er niet eens iets gekocht, wat vervolgens jarenlang in de kast bleef hangen?
Passend bij het GrensWerte jaarthema Best Before zal het tijdens de GrensWerteWereldTentoonstelling mogelijk zijn om je miskopen grensoverschrijdend te ruilen voor de miskopen van anderen – voordat ze worden opgegeten door motten.


De kunstenares Christiane Limper houdt zich bezig met het thema ‘miskopen’, en onderzoekt waarom ze dat zijn. Het verleden van elke miskoop die bij haar wordt ingeleverd, wordt met de bezitter geëvalueerd, en vastgelegd in een ranking. Wie gaan de miskoop-ranking aanvoeren – de Duitsers of de Nederlanders? De focus van dit participatieve project ligt op de humoristische wijze van de interculturele communicatie over de meegebrachte kleren en hun verhalen.


Onderzoek! Ranking! Recycling!
Te klein, te groot, te strak, verkeerde kleur, niet mijn stijl: wij zijn op zoek naar elke vorm van kleding – schoenen en accessoires, riemen, tassen en sieraden. Alles, wat vrijwel ongedragen is – échte miskopen.


Zaterdag 12 april // vanaf 13 uur
Kloster Bentlage*, Rheine (D)

*op de wekelijkse markt in Rheine

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief