Project

social media

Grenze/Grens... to be expired... to be remembered

In de persoonlijke biografie van de in Zagreb geboren Kristina Leko spelen politieke grenzen een grote rol. Het ligt daarom voor de hand dat ook het thema Grenzen belangrijk wordt in haar oeuvre. De focus van haar werk ligt echter op verhalen over tradities, die in de loop van de tijd geleidelijk verdwijnen.


Kristina Leko zoekt naar anekdotes over gebruiken en tradities die verteld worden op het werk, en in de familie. En naar verhalen die worden doorgegeven van generatie op generatie - of juist niet. Hoe werden dieren destijds gehouden?  Hoe groeiden kinderen op? Hoe werden familierecepten doorgegeven? Welke rol speelt kleding door de jaren heen?


Tijdens workshops verzamelde Kristina Leko de verhalen van zowel Duitse als Nederlandse inwoners van de Euregio. Daarna voegt ze deze verhalen samen en zet een archief op. Het resultaat is een verzameling verhalen met cultureel-antropologische waarde, die ter visualisatie getekend zijn op negen grote panelen, die in de openbare ruimte worden geplaatst.


Opening
Zondag 18 mei // om 14.00 uur
Dorpskerk Dinxperlo, Kerkstraat/Raadhuisstraat in Dinxperlo


Programma
14.00 uur Officiële opening bij het eerste paneel bij de Dorpskerk in Dinxperlo
14.30 uur Gezamenlijke wandeling naar het GrenzBlickAtelier met tussenstops bij vier panelen
15.30 uur Vernissage in het GrenzBlickAtelier
16.30 uur Voortzetting van de wandeling voor geïnteresseerden, vertrek vanaf het GrenzBlickAtelier. De overige vier panelen worden bezocht. Duur: ca. 90 minuten.


De toegang is gratis.


Kristina Leko werd geboren in Zagreb en studeerde Visual Arts, Filosofie en Indian Studies in Zagreb en Berlijn. Haar werk bestaat uit sociaal-kritische en participatieve projecten in de vorm van video, fotografie, tekst of installatie. Deze projecten vinden vaak plaats in de openbare ruimte. In meerdere landen startte de kunstenares kunstprojecten waar ze samenwerkte met migranten en ouderen, daklozen en werkzoekenden. Haar werk was onder andere te zien in Zagreb en Wenen, New York en Chicago, Londen en Stockholm.


www.grenzegrens.eu

Sketch 'Grenze/Grens... to be expired... to be remembered'
Sketch 'Grenze/Grens... to be expired... to be remembered'

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief