Project

social media

De vruchten van GrensWerte

De GrensWerteWereldTentoonstelling is voorbij - hieronder het afsluitingsprogramma na vier jaar GrensWerte:


15.00 uur
Feldforschung Abendbrot: Praktijksonderzoek naar eetgewoonten in het grensgebied – met zelftest! De uitkomst: “die harde korsten zijn niet te eten”. De Abendbrot-onderzoekers willen dat in een kolossale campagne weerleggen door de inflitratie van het donkere Duitse brood in Nederland. Met een mobiele broodbakoven en opruiend materiaal wordt de kunst van goed, donker brood de grens over gebracht.


15.20 uur
Fruit van het Dubbelnu: Theatervoorstelling van Peetoom Producties met Jan-Willem van Rijn en Brigitte Möllers. Met verhalen over een bijzondere kater, twee met elkaar vergroeide zusters en een koningssoep. Steeds opnieuw vervormen en verbuigen Jan Willem van Rijn en Brigitte Moellers het verhaal weer, zodat er steeds nieuw Fruit in een nieuwe werkelijkheid, het DubbelNu ontstaan.


16.00 uur
Über den Tellerrand: Judith Hofmann en Anke Sentker onderzochten hoe belangrijk het is gezamenlijk te eten, en relaties en tradities te onderhouden. Spreekwoorden over eten en relaties werden op borden gedrukt en waren de inspiratie tijdens maaltijden in 100 huishoudens in de EUREGIO. De vruchten van deze reis worden culinair gepresenteerd, terwijl u zit aan een lange tafel en uw blik verruimt.


17.00 uur
Feldforschung Abendbrot - uitkomst


Het Fruit van GrensWerte
Zondag 23 maart vanaf 15.00 uur
Kloster Bentlage, Bentlager Weg 130, Rheine


Het hele programma: GrensWerteWeltAusstellung.pdf

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief