Project

social media

24

Het project van Kim Habers en Seppe Ovink (in samenwerking met Sebas van Olst) is een performance, sculptuur en film tegelijk. Het vertrekpunt zijn de kenmerken van de Euregionale steden Zwolle en Rheine (D). Hoe ontstaan steden met hun bouwwerken? Hoe zit het met de private en publieke ruimte, het gedrag van de inwoners, maar ook skylines en hun ondergang? De twee kunstenaars proberen deze vragen te beantwoorden - door middel van een rechthoekige half transparante ruimte waarin zij het ontstaan en de ondergang van een stad verbeelden.


Aan de buitenkant lijkt de kubus een statische ruimte, binnenin de kubus heerst een grote levendigheid en creativiteit. Het project is interdisciplinair opgebouwd, om de interactie met het publiek te verhogen. Op de wanden verschijnen tekeningen van stratenpatronen door het papier open te snijden. Door de openingen in het papier wordt het werken aan stedelijke structuren in een monumentaal gipsblok zichtbaar. Videoprojecties in de kubus verhogen de zichtbaarheid van het werkproces. Seppe Ovink (video) en Sebas van Olst (muziek) reageren op elkaars werk. Dit werkproces resulteert in steeds wisselende, langdurende soundscapes en videobeelden, die geprojecteerd zullen worden op een scherm in de ‘24’ ruimte.


Door al deze verschillende bespiegelingen wordt het publiek uitgenodigd om het veranderingsproces van een stad te volgen. Vooral ’s avonds is het effect bijzonder indrukwekkend. Met 24 vertellen de kunstenaars twee poëtische verhalen over de opbouw en het verval van twee verschillende steden in twee verschillende landen. Dit roept vragen op over de definitie van een stad. Wat is een stad eigenlijk? Hoe leven wij in een stad? Hoe werken we samen? Hoe duurzaam is het resultaat?


Open Air Zwolle
Vrijdag 14 en zaterdag 15 maart // van 12 tot 22 uur
Zondag 16 maart // van 12 tot 16 uur
City-Post, Zwolle (nabij station Zwolle)
Finissage: zondag 16 maart om 17 uur


GrensWerteWereldTentoonstelling
Vrijdag 21 maart // van 16 tot 21 uur
Zaterdag 22 en zondag 23 maart // van 11 tot 18 uur
Kloster Bentlage, Rheine
De performance is te zien tijdens de officiële opening van de GrensWerteWereldTentoonstelling en maakt nog deel uit van deze tentoonstelling tot en met 13 april.

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief