Project

social media

Blumenschießen

De wind blaast voortdurend plantenzaden in verschillende richtingen. De kunstenares Swaantje Güntzel uit Hamburg maakt van dit feit gebruik om de grenzen te vervagen. Voor de GrensWerteWereldTentoonstelling in het voorjaar van 2014 zal zij opnieuw haar project Blumenschießen uitvoeren bij Kloster Bentlage in Rheine (D).


In april 2012 voerde Swaantje Güntzel voor het eerst haar project uit: in een week tijd werden zeven locaties aangedaan langs de Duits-Nederlandse grens in de Euregio. In de weiden, velden en open plekken werd een apparaat geplaatst dat plantenzaden afschoot. Dit apparaat schoot over gelijkmatige afstanden gedurende enkele uren de zaden van verschillende gewassen en sierplanten in de lucht. De zaden werden volgens een diffuus patroon verdeeld, afhankelijk van de sterkte van de luchtstroom en de windrichting.


Het resultaat werd zichtbaar toen de eerste zaden ontkiemd waren en de planten groeiden. Blumenschießen belicht verschillende aspecten van de relatie tussen mens en natuur, met name de willekeur die inherent is aan elke grens in natuurgebieden.


Vrijdag 21 maart // vanaf 16 uur
Kloster Bentlage, Rheine (D)

Swaantje bei der Eröffnung im Kloster Bentlage
Swaantje bei der Eröffnung im Kloster Bentlage

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief