Project

social media

Altersgrenze

Hebben dromen en verlangens een houdbaarheidsdatum? Zijn angsten ‘tenminste houdbaar tot…’ of verlopen ze na een bepaalde leeftijdsgrens? Hoe lang zijn geheime dromen houdbaar? De tijdelijke installatie Altersgrenze [Leeftijdsgrens] visualiseert deze existentiële gevoelens en hun houdbaarheid tijdens iemands levensloop door middel van richtingsborden waarop teksten zijn aangebracht. Deze richtingsborden staan in Nederland en Duitsland opgesteld langs de kant van de weg, en komen samen op de grens.


Kunstenaar Silvia Wienefoet voerde zowel in Nederland als in Duitsland gesprekken met oudere mensen. Daarbij stonden de impuls centraal: “Waar wacht je leeftijd op en waarvan dromen jouw dromen?” Fragmenten uit deze gesprekken verschijnen op richtingsborden met goud/witte pijlen. Hoe dichter de borden bij de grens staan hoe meer de teksten zich toespitsen over de tijd die gaat dringen. 


Gedurende twee weken worden de richtingsborden dagelijks handmatig aangevuld met nieuwe uitspraken. De landsgrens krijgt een figuurlijke functie. De borden confronteren voorbijgangers met persoonlijke levensverhalen van anderen en met hun eigen verlangens. Wandelaars lopen er langs, lezen, blijven misschien de volgende keer staan – en voelen zich zo tijdelijk verbonden met anderen.


Waar en wanneer?
8 tot 18 maart 2014
Grensovergang Hessinghook, Südlohn (D) en Illebergdiek, Winterswijk // 51°57’50.60"N 6°49’18.62"E
Vanaf station Winterswijk naar lus 3 van het Kommiezenpad, gelegen tussen Winterswijk en Südlohn bij grenspaal Vitiverter Bach – Wellingbach – Steengroeven


Opening
8 maart om 15 uur

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief