Meedoen


Wat wil GrensWerte?
Wij steunen projecten die origineel en verrassend zijn, en grenzen overschrijden – letterlijk en figuurlijk. Projecten die interdisciplinair zijn en uitnodigen tot participatie. Duits, Nederland, Europees, kosmopolitisch.

Wie kan meedoen?
Het is niet meer mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen. Maar wie weet wat komt...?

Wanneer?
Als INTERREG IV A-project loopt GrensWerte van april 2010 tot april 2014. Gedurende deze periode worden kunstprojecten uitgevoerd met een looptijd van een minuut tot vier jaar.

Waar?
In de EUREGIO, tussen Dinxperlo en Kleinschlüsen. In Münster, Osnabrück, Enschede en Zwolle. In het bos en op de velden. Aan beide zijden van het grensgebied.

Waarom?
Kunst is communicatie, dialoog en reflectie. GrensWerte is een communicatief proces, en bekijkt vragen en bevindingen op een ongebruikelijke manier. Kunstzinnige benadering levert inzichten op, vanuit een ander perspectief.

Jaarthema's

Houdbaarheid in focus: elk jaar in april wordt het nieuwe jaarthema aangekondigd. Na de jaarthema's Passage, Overhanging Fruit en Plusminus richten wij onze blik op de houdbaarheidsdatum.

Best before

Vanaf april 2013 tot en met maart 2014 is het jaarthema Best before gewijd aan de houdbaarheidsdatum in al zijn vormen. Best before vraagt wat er gebeurt als de houdbaarheidsdatum overschreden wordt, als de zekerheidsgrenzen verlaten worden en ruimte en tijd expanderen. Dit jaarthema markeert het einde van de Interreg IV A-subsidieperiode. Ook daarom is het tijd voor een terugblik op viereneenhalf jaar GrensWerte - en voor een blik in de toekomst.