Grenzüberschreitende Kunstprojekte in der EUREGIO /
Grensoverschrijdende kunstprojecten in de EUREGIO

GrensWerte

GrensWerte is een grensoverschrijdend kunst- en cultuurprogramma. Vanuit GrensWerte voeren kunstenaars van 2010 tot 2014 jaarlijks tien tot vijftien kunstzinnige manifestaties of projecten uit. Dat doen zij in het gebied van de EUREGIO.


Elk jaar biedt GrensWerte nieuwe projecten, die samenhangen met het gekozen jaarthema. Overkoepelend thema van deze projecten is steeds de grens en vooral de grensoverschrijding, de waarden van grenzen en de grenzen van waarden. Alle kunst – en cultuurvormen zijn welkom op het GrensWerte podium.

Liefhebbers van kunst, inwoners van de EUREGIO of andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de kunstprojecten in de EUREGIO te komen bekijken, te beluisteren of op andere manieren te ervaren.

Kijk bij Archief voor de lopende en komende projecten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Graag tot ziens!
Het team van GrensWerte

 

 

 


Het hele programma: GrensWerteWeltAusstellung.pdf

Actueel

Het Duits-Nederlandse cultuurprogramma GrensWerte begon in 2010 met de Kunstkermis in Dinxperlo. Na vier jaar stopt GrensWerte en sloot feestelijk af met een Duits-Nederlandse bijeenkomst voor kunstenaars in Kloster Bentlage in Rheine (Duitsland). In de afgelopen vier jaar heeft GrensWerte veel verbindingen tot stand gebracht in de EUREGIO, waarvan de resultaten drie weken lang te zien waren in de GrensWerteWereldTentoonstelling. Na de officiële opening, de vruchten van GrensWerte en de familiezondag verzamelden professionele kunstenaars, bedrijven en culturele organisaties zich voor de slotdag om met elkaar van gedachten te wisselen over grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio en om de vruchten van GrensWerte in de toekomst te dragen. In de geest van GrensWerte, namelijk door het ervaren van het vreemde, maar ook door de overeenkomsten met de soms exotische cultuur van het buurland.

Facebook updates

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief