Archief

Projecten

Kunstkermis: Trekhaak gezocht

Een kunstproject van Tjerk Ridder und Peter Bijl
Liftend met een caravan – zonder auto – reisden Tjerk Ridder en Peter Bijl vanuit Utrecht langs de drie Europese Culturele Hoofdsteden 2010, Essen, Pécs en Istanbul, onder de vlag: ‘Je hebt anderen nodig om verder te komen’.

meer

Kunstkermis: Carbootart

Meer Innovatie Kunst en Cultuur (M.I.K.C.) uit Delden had tijdens de opening van GrensWerte op 10 september in Dinxperlo haar eerste publieke presentatie van ‘Carboot Art’. Het mobiel `Carboot Art’ kunst museum laat vernieuwende beeldende kunst zien die een breed publiek op onverwachte plekken, tijden en locaties verrast. Internationale kunstenaars hebben speciaal voor dit project een installatie in of buiten de (koffer)bak van hun eigen auto ontwikkeld.

meer

Veldonderzoek Avondbrood

Veldonderzoek Avondbrood is op te vatten als mobiele keuken, als reizende snackbar, als artistiek onderzoeksinstituut en plaats van communicatie. Vervoermiddel voor de mobiele keuken is een speciaal daarvoor ingerichte caravan met een wisselend aanbod aan avondbrood en een archief voor avondbroodcultuur aan boord.

meer

Kunstkermis: Sozialpalast

Een kunstproject van Erik Biembacher
Een “uitgeklede” caravan fungeert als podium voor musici en beeldende kunstenaars. De optredens in de caravan worden via een videosysteem op de buitenzijde van de caravan geprojecteerd. Aan de ene kant is er een afgesloten ruimte, die musici als geïsoleerde oefenruimte kennen, maar deze binnenruimte is tegelijkertijd in groot formaat op de buitenzijde van de caravan overduidelijk zichtbaar. Het publiek bevindt zich buiten om de caravan en beleeft het spanningsveld tussen nabijheid en afstand, isolatie en publiciteit, ondoorzichtigheid en transparantie. Een spel tussen “grijpbare nabijheid” en “ongrijpbare afstand”.

meer

Kunstkermis: The Show Show

Een kunstproject van Stefan Demming
Circus als leefwereld en als show: Als reizend circus met circustent en camper trad de boeiende en informatieve „show show“ gedurende drie weken aan verschillende plaatsen in de EUREGIO op. Beelden uit een documentaire film uit de werkelijk circuswereld, waarin een plat sprekende kloosterzuster uit Südlohn, die als zielzorgster in een van grootste circussen van de VS werkzaam is, centraal staat werden hier gepositioneerd tegenover een speelse weergave over het “circus”.

meer

Kunstkermis: Anholtseweg – Keupenstraat

Een kunstprojekt van Stefan van den Berg en MamaBart in samenwerking met Olga Godschalk Producties

Caravan op de grens: Drie dagen staan Stefan van den Berg en MamaBart met een caravan langs de Duits-Nederlandse grens in Dinxperlo en Suderwick om het dagelijkse passeren van de inwoners ter plekke door middel van beeld en geluid te onderzoeken, te verzamelen en te documenteren. De eigenheid van het gebied, juist omdat het een grensstreek is, is onderwerp van onderzoek. Ook worden leerlingen geïnterviewd. Twee schoolklassen van Duitse en Nederlandse kant van de grens zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het project.

meer

Choir of complaints

‘Choir of complaints’ was onderdeel van het festival Grenswerk 2010. Het idee voor ‘Choir of complaints’ werd geboren in 2005 in Finland. De energie die mensen stoppen in klagen moest omgebogen worden naar iets anders: iets energieks, iets positiefs. Deelnemers dienden een klacht in, een lokale muzikant maakte een compositie en de deelnemers zongen dit zelf in. Een hit werd geboren en het concept wordt sindsdien wereldwijd toegepast.

meer

KunstEstafette Duo 1

Een kunstproject van Iris Keizer en Ruppe Koselleck


De kunstenares Iris Keizer uit Enschede en de kunstenaar Ruppe Koselleck uit Münster staken voor GrensWerte en de KunstEstafette de eerste spade in de grond.

meer

Kunst ontmoet Kool

De jaarlijkse beeldenexpositie “Kunst Ontmoet Kool” gaat op 19 juni 2011 voor de zevende maal van start. Exposities op elf bijzondere buitenlocaties vormen samen een open-lucht-galerie. Het voorbereidende werk door de kunstenaars, het organisatieteam en de tuineigenaren is afgerond. “Kunst is leuk, maar ook veel werk”, verzucht Karl Valentin van cultureel centrum Bürgerhaus Kinderhaus in Münster.

meer

Radio-installatie Pass.fm

Op 24 juli 2010 werd de radiozender Pass.fm voor de eerste keer uitgezonden. Pass.fm was een tijdelijke radio-installatie die de grensoverschrijdende verkeer direct aan de Duits-Nederlandse grens in Glanerbrug begeleidde.
Pass.fm bood een uitgebreid radioprogramma met zelf-gecomponeerde muziek en korte woordbijdragen.

meer

‹ First  < 5 6 7

selecteer een jaar

= Projecten

= Estafette-projecten

Actuele projecten

= Projecten = Estafette-projecten
Archief